Selecteer een pagina
Erik van der Velde

Erik van der Velde

Eigenaar

Ik ben getrouwd met Mariët, hebben samen 3 kinderen en zijn sinds 1997 eigenaar van de Jong Optiek. De keuze voor optiek lag in mijn geval voor de hand; mijn ouders hebben jarenlang een optiekzaak in oud-Rijswijk gehad die mijn broer Martin ruim 10 jaar geleden heeft voortgezet. Tijdens mijn optiek opleiding (waar ik les gehad heb van leerkrachten die vroeger klasgenoten waren van mijn ouders) ben ik Mariët tegen het lijf gelopen en de rest is geschiedenis. Inmiddels woon en werk ik alweer ruim 20 jaar in Wateringen. Ook al kost het hebben van een eigen zaak de nodige uurtjes ( en grijze haren….) toch houd ik tijd over voor mijn gezin en hobby’s. Een daarvan is het luisteren en zelf spelen van muziek. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met saxofoon spelen maar ondanks de wekelijkse lessen die ik volg zal ik u een demonstratie voorlopig besparen…
Mariët van der Velde

Mariët van der Velde

Eigenaresse

Ook al heb ik mijn kleuterjaren doorgebracht in de Lier, eigenlijk ben ik opgegroeid in Steenwijk, in de kop van Overijssel. Omdat de enige dagopleiding voor optiek zich alleen in Rotterdam bevindt ging ik op mijn achttiende uit huis. Daar leerde ik Erik kennen en ben ik me uiteindelijk hier in het westen gaan vestigen. Omdat ik niet uit een ondernemersfamilie kom vond ik het opstarten van een eigen zaak op 22 jarige leeftijd best spannend, ook al gingen we er samen helemaal voor. Gelukkig zijn onze dromen uitgekomen en hebben we, zeker nu na de verhuizing, een prachtige winkel en ook een geweldig gezin met drie gezonde kinderen. In de jaren dat de kinderen nog klein waren was ik wat minder fysiek aanwezig in de winkel. Nu zitten de kinderen allemaal op de basisschool en kan ik weer meer betekenen in de winkel.
Bart Cino

Bart Cino

Opticiën

Sinds 1986 ben ik opticien, en ik werk inmiddels ruim 15 jaar bij De Jong Optiek. Mijn vader was vroeger opticien en daardoor ben ik het vak ingerold. Persoonlijk vind ik het erg leuk om bijvoorbeeld mensen te leren om lenzen in en uit te doen. Hiervoor neem ik ruim de tijd en dan kunnen we tussendoor ook nog over wat andere zaken praten. Inmiddels ben ik de 50 (nog maar net) gepasseerd, getrouwd en heb twee kinderen (meisje en jongen) en een hond (Gordon Setter). In de zomer zoeken we met z’n allen graag de zon op en in de winter de sneeuw. Met mijn zoon ga ik graag mee naar de voetbal (sv Honselersdijk) en met de hond loop ik graag door het hele Westland.
Angelique Prins

Angelique Prins

Opticiën

Sinds juni 2014 werk ik bij de Jong Optiek en ik voelde me daar gelijk welkom. Door de combinatie van kwaliteit, vakkundigheid, aandacht en gezelligheid was ik gelijk op mijn plek in de huiselijke sfeer die de Jong Optiek uitstraalt. Op mijn 16de ben ik begonnen als vakantiehulp bij een opticien in Apeldoorn om zonnebrillen en koordjes te verkopen achter een kraampje voor de winkel. Al gauw raakte ik enthousiast over het optiek vak en ging, in deze toen nog mannenwereld, als één van de weinige vrouwen de opleiding volgen. Nu na ruim 30 jaar ervaring ben ik nog steeds blij met deze keuze! Graag tot ziens in de winkel!
Edwin van Gils

Edwin van Gils

Opticiën

Ik ben getrouwd met Nadine, zij is ook opticien, en samen hebben we een zoon Bas. In 1991 ben ik, min of meer door toedoen van mijn toenmalige opticien, het optiekvak “ingerold”. Niet wetende welke vervolgopleiding te gaan doen na de middelbare school opperde hij: “Misschien is de optiek iets voor jou. Kom een keer meelopen in de winkel”. Ik was gelijk verkocht. Wat een geweldig vak is dit! dacht ik toen. Na de opleiding Optiek aan de Christiaan Huygensschool in Rotterdam te hebben doorlopen en met het diploma “opticien” op zak heb ik 11 jaar voor Groeneveld Opticiens, het latere Eyewish Groeneveld, gewerkt. Op 1 augustus 2006 heb ik de overstap gemaakt naar de Jong Optiek waar ik het genoegen heb in een team met geweldige collega’s te werken. De werkplaats is de plek waar ik meest te vinden ben.
Nikita

Nikita

Opticiën

Sinds oktober 2015 ben ik het jongste lid van De Jong Optiek. Tot aan mijn examen van de middelbare school wist ik niet wat ik wilde worden. Door het zaterdagbaantje bij De Jong Optiek ben ik op die manier in het vak gerold. Ik ben toen zo enthousiast geworden dat ik me meteen heb in geschreven bij het Zadkine College in Rotterdam, opleiding opticien. Ik zit nu in het eerste jaar van de opleiding en ben al met diverse kanten van het vak in aanraking gekomen. Ik verheug me erop om hier stage te mogen lopen en nog meer te leren over het vak.